Napjainkban az audió és képi berendezések hatalmas választékával találkozunk.   Ezzel viszont a hozzáértő vásárlóknak is nehéz dolguk van. Bár sokan olvassák a Hi-fi újságokat, nézik a műszaki adatokat, teszteket tanulmányoznak, sokszor csalódás az eredmény. Nemegyszer előfordul, hogy a különböző újságok, internetes írások ugyanarra a készülékre eltérő véleményt fogalmaznak meg. Növeli a bizonytalanságot, hogy akár tesztgyőztes elektronikákat összeválogatva a remélt hatás elmarad, az egyébként tényleg jó készülékek együtt kevésbé meggyőzően muzsikálnak. Nincs attól rosszabb érzés, mint amikor otthon kipróbáljuk a rendszert és nem úgy szól, ahogyan azt reméltük, vagyis rájövünk, nem jól választottunk.

Mi lehet ennek az oka?

1. A különböző tesztelők más és más audio / video láncot használnak

2. Elkerülhetetlen a szubjektív vélemény (egyéni ízlés) hatása

3. A rendszer szinergiája, vagyis az, hogy az egyes berendezések együttműködése milyen.

Mi a megoldás?

Hallgassuk meg az elképzelt rendszert, vagy legalább egy hasonlót!

Ha egy gyártótól vásárolunk, sokkal egyszerűbb a helyzetünk, mert sokkal könnyebben lesz bemutató készülék. Kevés gyártó van azonban, amely egy lánc minden tagját azonos minőségben képes előállítani.

Sok vevő ezért különböző gyártó lejátszóját, erősítőjét, hangdobozát veszi meg és köti egy rendszerbe. A nehézség itt az, hogy sok esetben nem oldható meg, hogy a kiszemelt elektronikákat együtt meghallgassuk, mert a kereskedő vagy nem forgalmazza az összeset, vagy nincs bemutató készülék. Rosszabb a helyzet, ha pl. egy komponensből többet is szeretnénk kipróbálni.

Ha egy lejátszó → kábel → erősítő → kábel → hangdoboz lánc esetén minden komponensből több darabot akarunk összehasonlítani, ez tetemes időbe, energiába kerül és tapasztalat is szükséges hozzá.

Ha Ön a fent említett problémákat szeretné elkerülni, akkor a legcélravezetőbb megfelelő szakember tanácsát kérve, az általa összeállított rendszert meghallgatni és ha alapvetően tetszik, azon finomítani.

Az általunk ajánlott berendezések, kábelek szinergiája egymással magas fokú!

Győződjön meg róla saját fülével egy meghallgatáson!

 

Kapcsolat

Címünk: 9024 Győr, Mécs László u. 10. IV / 15.  Marcalváros II. lakónegyed

Mobil: Szabó Gábor

          06 / 30-387-8303        

Mobil: Szabó Gáborné

          06 / 20-240-0885

Web: www.audio-gs.hu

E-mail: sza-sif.bt@arrabonet.hu

Cégünk: SZA-SIF Kereskedelmi és Szolgáltató KFT 9024 Győr, Mécs László u. 10.